Dinsdag 29 maart geeft wethouder Bart Porskamp bij de Antoniusschool in Lievelde het startsein voor de Week van Mooi Schoon in Oost Gelre. Op vrijdag 1 april is hij ook aanwezig bij de Antoniusschool in Vragender. Deze momenten worden tevens aangegrepen om aandacht te vragen voor de campagne ‘Hier begint de zee’.

Tijdens het startsein overhandigt de wethouder het boek ”Superjuffie in de soep” aan de school. Daarna gaat de wethouder, samen met de leerlingen, voorzien van opvallende hesjes en gewapend met handschoenen, knijpertjes en vuilniszakken de buurt in om zwerfvuil op te ruimen. Ook spuit wethouder Bart Porskamp, samen met wat leerlingen, bij een aantal putten/kolken de tekst ‘Hier begint de zee’.

Op dinsdag 29 maart en vrijdag 1 april doen ruim 150 basisscholen mee aan de week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Dit jaar gaan ruim 10.000 leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Mooi schoon werkt aan het voorkomen en bestrijden van zwerfafval, door middel van voorlichting, educatie en deelname aan landelijke campagnes.

Foto: RTV Ideaal (archief)