© Foto: REGIO8

Door een beroep bij de Raad van State tegen de plannen van de Provincie Gelderland voor de N315, zijn de voorgenomen aanpassingen met een jaar vertraagd. Onderdeel is het verbreden van de weg over een stuk van twee kilometer, tussen Doetinchem en Ruurlo.

“Nu de provincie op de uitspraak van de Raad van State moet wachten, is de eerder gedachte startdatum van de uitvoering niet haalbaar”, schetst de provincie donderdagochtend in een persbericht. “Waarschijnlijk zal de uitvoering met een jaar vertraagd worden.” De provincie hoopte in het voorjaar van 2026 te kunnen starten met de werkzaamheden. Naar verwachting wordt dit nu niet eerder dan het voorjaar van 2027. De werkzaamheden duren ongeveer een half jaar.

De provincie wil ten noorden van Zelhem de N315 een stuk breder maken zodat de weg veiliger wordt. Ook moeten er in de bochten bij de Oude Zelhemseweg en de Aaltenseweg nieuwe geleiderails geplaatst worden. Ter hoogte van Veldhoek zijn zeventig bomen in slechte staat en moeten dan ook gekapt worden. Deze kap wordt gecompenseerd.

Omwonenden en andere belanghebbende konden tot begin juli beroep aantekenen. Hier heeft één partij gebruik van gemaakt. Waar tegen bezwaar gemaakt mag de provincie niet melden. De Raad van State moet nu een oordeel vellen. In afwachting is de provincie al wel begonnen met gesprekken over aankoop van grond.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8