Donderdagmiddag was er bij de Gouden Karper in Hummelo een bijeenkomst van echtparen die meer dan 60 jaar getrouwd zijn. In de Coronatijd zijn deze echtparen digitaal of telefonisch gehuldigd, om wat extra te doen voor deze echtparen waar in de Coronatijd geen fysiek contact mogelijk was deze middag georganiseerd.

Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst kijkt terug op een geslaagde middag. ‘’De aanwezigen genoten zichtbaar van de gezelligheid en waarderen de actie die we hebben gehouden, om de echtparen die in Coronatijd 60 of meer jaar getrouwd zijn, toch een gezellige en leuke bijeenkomst te bieden’’ altijd Marianne Besselink.

Alie en Evert uit Hengelo waren ook aanwezig en vonden het gezellig en leuk. Het stel dat inmiddels al 62 jaar getrouwd is vond het leuk dat de gemeente Bronckhorst ze benaderde en uitnodigde voor deze gezellige middag. ”In die tijd ging het heel anders” aldus Evert. ”Vroeger woonde we met 11 in 1 huis. Nu is dat wel anders. We wonen nog op onszelf en genieten nog elke dag van elkaar” verteld Alie. Inmiddels zijn ze 86 en 89 jaar oud en staan nog actief in het leven. Evert gaat zelfs nog met de auto naar schietvereniging Willem Tel om daar te gaan kleiduifschieten.

© Foto: Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek