Bronckhorst wil partijen die getroffen zijn door de lockdown een hart onder de riem steken door middel van een kerstgeschenk. Meer dan honderdvijftig organisaties kunnen rekenen op een bezoek van wethouder, burgemeester of een medewerker van de gemeente.

Op deze manier spreken burgemeesters en wethouders persoonlijk hun waardering uit voor de inzet en het doorzettingsvermogen van deze ondernemers, scholen en zorgcentra”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “We ontvingen veel leuke, positieve reacties.” In totaal ontvangen 170 horecaondernemers, winkeliers van niet-essentiële winkels en scholen die plotseling moesten sluiten een traktatie en een kaart met een kerstgroet.

De gemeente probeert naast het kerstcadeau op verschillende manier de getroffenen tijdens de lockdown te ondersteunen. “Onze accountmanagers bedrijven hebben nauw contact met de ondernemers, onze gebiedsambtenaren met de inwoners en de combinatiefunctionarissen met sport”, aldus de woordvoerder. “We nemen periodiek contact met ze op en spraken, toen dat nog kon, met bijvoorbeeld dorpsbelangenorganisaties af.”


Foto: Gemeente Bronckhorst