Ruim vijf jaar geleden werd Bronckhorst verkozen tot Wandelgemeente van het Jaar door wandelkrant Te Voet. De eretitel heeft de Achterhoekse plattelandsgemeente geen windeieren gelegd.

“We kunnen het niet echt hard maken met cijfers, maar we zien wel dat het wandelen echt een USP (unique selling point red.) van onze gemeente is”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “We staan bekend als wandelgemeente en zien het aantal bezoekers stijgen.” Ook het aantal overnachtingen is gestegen. “We zien ook dat veel van onze bezoekers hier komen voor de rust, ruimte, wandelen en fietsen.”

Bronckhorst werd bij de uitreiking geroemd om de controle aan onverharde wandelpaden. De gemeente laat weten dan ook op dezelfde voet verder te gaan. “Verder hebben we extra bijdragen gedaan aan de ontwikkeling van nieuwe wandelpaden”, aldus de woordvoerder. “Zoals de tegelroutes in Hengelo, Hummelo, Steenderen, Vorden en Zelhem en diverse bebording.”

De gemeente geeft aan trots te zijn dat ze vijf jaar geleden de eretitel toebedeeld heeft gekregen. “De verkiezing met publieksstemmen bracht ook een hele leuke ‘vibe’ onder inwoners en ondernemers. Zovelen deden samen met ons heel erg hun best zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te stemmen, waardoor we zowel de meeste stemmen van de jury als het publiek kregen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)