Bronckhorst wil zalencentrum Nijhof aankopen om daar een nieuwe locatie voor de Dorpsschool Halle te realiseren. Na 25 jaar stoppen de eigenaren met het partycentrum in het dorp.

“Dit is heel mooi nieuws voor Halle”, aldus wethouder Emmeke Gosselink over de plannen van de gemeente. “Dit is een mooie ontwikkeling waar alle partijen blij mee zijn.” Op de plek van zalencentrum Nijhof moet het nieuwe gebouw van de Hallse basisschool komen. De huidige Dorpsschool is aan vernieuwing toe, enkele noodlokalen van het gebouw zijn ‘op’. Zalencentrum Nijhof stopt met de bedrijfsvoering en het pand wordt afgebroken. “Na meer dan 25 jaar trotse eigenaren te zijn geweest van partycentrum Nijhof zijn wij blij met deze mooie en nieuwe maatschappelijke ontwikkeling voor Halle”, laat de familie Hitpass, de uitbaters van Nijhof weten. Schoolbestuurder Rick Wolsink spreekt van een unieke kans: “Dit besluit is een fantastische start van 2024 voor Dorpsschool Halle.”

De leerlingen van de school blijven in het huidige gebouw aan de Dorpsstraat tot de nieuwe plek klaar voor gebruik is. “Zo hoeft er ook geen tijdelijke huisvesting geregeld worden”, aldus de wethouder. De kosten voor het plan van de gemeente ligt op ruim 1 miljoen euro. Dat is inclusief het onderzoek naar de haalbaarheid en de strategische aankoop van het partycentrum. Er wordt nog gekeken of de huidige Dorpsschool in Halle gedeeltelijk bewaard kan blijven voor een andere invulling.

Veiligheid
De huidige school staat aan de Dorpsstraat, de doorgaande weg van Zelhem richting Varsseveld dwars door het dorp heen. Op de nieuwe locatie moet de veiligheid voor de leerlingen en ouders verbeterd worden. Ook al staat het pand van Nijhof nu aan dezelfde straat verwacht de gemeente door andere aanrijroutes een veiligere situatie te creëren.

Ligging nieuwe school
De ligging van het zalencentrum is voor de gemeente ook een groot pluspunt. Aan de rand van het dorp en met de nodige voorzieningen om de hoek. Zo ligt in de achtertuin van Nijhof Sportpark De Meisterskamp, thuisbasis van SV Halle. Ook dat de locatie een ruime parkeergelegenheid kent is een groot voordeel.

In oktober stemde de raad al in met de komst van een nieuwbouwlocatie voor de basisschool in Halle. De nieuwe plannen moeten nog door de raad worden vastgesteld. De plannen komen naar verwachting aan het einde van het jaar in de raad.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8