Na een afwezigheid van 2 jaar door corona doet Bronckhorst op 19 maart 2022 weer mee aan de Landelijke Opschoondag. Deze dag staat in veel Nederlandse gemeenten in het teken van opschoonacties. Op verschillende locaties steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Het thema dit jaar is verpakkingen. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. ”Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen” laat de woordvoerder van de gemeente Bronckhorst weten.

Om van de Opschoondag een succes te maken, hebben we veel handen nodig. Verschillende clubs en inwoners coördineren met veel enthousiasme een actie in hun buurt, waaraan belangstellende Bronckhorsters mee kunnen doen. Zij kunnen contact opnemen met één van de contactpersonen of zich op 19 maart melden op de locatie van hun keuze. De gemeente zorgt ervoor dat op de locaties voor alle deelnemers de benodigde materialen aanwezig zijn om veilig schoon te kunnen maken.

Via www.bronckhorst.nl kan er worden gekeken waar er wordt schoongemaakt op 19 maart. Ook meer informatie kan worden verkregen over de Landelijke Opschoondag.

Foto: Rob Verkerke