Carbidschieten is een mooie traditie tijdens de jaarwisseling. Maar je moet wel weten wat je doet en wat de voorwaarden zijn. Het is verplicht carbidschieten bij de gemeente te melden. Dit kan voor 18 december bij de gemeente Bronckhorst.

Carbidschieten mag op oudejaarsdag tussen 10.00 en 18.00 uur. Aanmelden kan vanaf nu tot 18 december via www.bronckhorst.nl/carbid. Daarna is het niet meer mogelijk een melding in te dienen. Ook via e-mail of telefoon kunnen dan geen meldingen meer worden geaccepteerd. Verder gelden nog andere voorwaarden rond het afschieten, zoals de plaats van het afschieten en afstand houden. Meer informatie vind je op de gemeente website. Voor de melding zijn gegevens nodig over de locatie waar het carbidschieten plaatsvindt. Door het beantwoorden van vragen wordt beoordeeld of voldaan wordt aan de voorwaarden voor carbidschieten.

Carbid schieten is niet voor beginners of amateurs. Daarom vraagt de gemeente Bronckhorst mensen die carbid gaan schieten ervoor te zorgen dat in ieder geval één van de schieters BOCK is. De BOCK is de ‘Bewust Oplettende Carbid Knaller’ die erop toeziet dat het veilig gebeurt volgens veiligheidstips zoals bescherming, EHBOdoos en goed materieel.

© Foto: RTV Ideaal (archief)