Sinds vorige maand staat in Gorssel een opvallende hondenpoepbak aan de Elfuursweg en de Kozakkenweg. Met deze bak doet de gemeente Lochem een proef in buurten met veel overlast door hondenpoep. De proef doet de gemeente samen met Stichting Welzijn Lochem, Circulus Berkel en inwoners uit Eefde en Gorssel. In de gemeente staan op enkele plekken al de bekende donkergrijze afvalbakken die inwoners voor poepzakjes gebruiken. Deze bakken tellen niet mee voor deze proef.

Verschillende inwoners uit de gemeente Lochem namen afgelopen maand al contact op met Stichting Welzijn Lochem. Zij willen ook meedoen met de proef. De belangstelling komt uit Epse, Kring van Dorth, Lochem en een derde adres in Gorssel. Het aanvragen van deze speciale hondenpoepbak gaat via Welzijn Lochem. In alle buurten met veel last van hondenpoep kan er een bak worden geplaatst. Stichting Welzijn Lochem maakt na melding een afspraak met de bewoner die een bak wil ‘adopteren’. Gezamenlijk wordt er gekeken of de plek geschikt is. Zo moet de bak bijvoorbeeld op gemeentegrond komen te staan. Als de plek aan alle eisen voldoet wordt er een ‘adoptieovereenkomst’ getekend. De buurtbewoner krijgt de sleutel van de hondenpoepbak en vuilniszakken. De bewoner kan kiezen uit een extra grijze afvalcontainer of een pas voor een ondergrondse container van Circulus Berkel. De betreffende bewoner vervangt de vuilniszakken en Circulus Berkel haalt de hondenpoep vervolgens op als restafval.

De gemeente heeft 10 speciale hondenpoepbakken laten maken. Hiervan staan er nu 2 in Gorssel. Voor 4 andere bakken is belangstelling en de gemeente onderzoekt of ze die binnenkort kunnen plaatsen. Meer informatie is te vinden op de website welzijnlochem.nl. Ook kan er gebeld worden naar het telefoonnummer (0573) 29 70 00.

© Foto: Gemeente Lochem