Horecazaak Van Ouds in Doetinchem vindt dat het zorgpersoneel in deze coronatijd wel een extraatje verdiend. Daarom werden er woensdagmiddag drieduizend ambachtelijke chocoladeletters gebracht bij het Slingeland Ziekenhuis om het ziekenhuispersoneel een steuntje in de rug te geven, aldus REGIO8.

“We willen een stukje extra omzet creëren in deze periode, maar ook het zorgpersoneel in het zonnetje zetten”, vertelt chef-kok Jelmer Degenkamp. De chocoladeletters worden gemaakt in de productiekeuken van de horecazaak. “We smelten daar de chocola en dan wordt het op de juiste temperatuur gebracht”, legt Degenkamp uit. “Vervolgens rent er iemand met een spuitzak naar een andere ruimte waar de bakjes liggen opgebouwd en de letters worden opgespoten.”

SEH-arts Marije Sterckx is blij met de waardering van de horeca in Doetinchem. “Het is geweldig als mensen zo aan je denken”, zegt Sterckx. “Aan iedereen die in het ziekenhuis nu weer heel hard aan het werk is.” Sterckx kan zich nog goed herinneren dat de Doetinchemse horeca ook vorig jaar dacht aan het ziekenhuispersoneel. “Dat we dit nu weer mogen meemaken, zo aan het begin van de decembermaand, dat is erg fijn.”

Foto: REGIO8