Volleybalclub Active Living Orion uit Doetinchem heeft tijdelijk twee nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Door blessureleed was aanvoerder Stijn Held de enige fitte spelverdeler binnen het team.

De achttienjarige Doetinchemmer Kees Merkx is de komende CEV Cup-wedstrijden beschikbaar voor trainer Dirk Sparidans. Merkx is speler van het Talentteam Papendal, dat ook uitkomt in de eredivisie, en is alleen voor de Europese ontmoetingen vrijgegeven door de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo, red.). Ook voor de wedstrijden in de eredivisie heeft Orion zich versterkt. De 24-jarige Nicholas Butler uit Australië komt per direct over van IBB Polonia London, de club die de Doetinchemmers in Europa hebben uitgeschakeld. Butler is alleen inzetbaar in de competitie omdat hij al in Europa speelde.

Donderdag ontvangt Orion in de Topsporthal het Zwitserse TSV Jona Volleyball in de CEV Cup. In het weekend volgen twee wedstrijden voor de Nederlandse beker. “Het zijn veel wedstrijden in één week die allemaal direct ergens om gaan, dus het is een mooie periode die komen gaat”, liet aanvoerder Stijn Held eerder weten tegenover REGIO8.

Foto: REGIO8 (archief)