© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap verkeert in grote financiële problemen. Dat blijkt uit het resultaat van de jaarrekening die door Omroep Gelderland is ingezien. Ook de vooruitzichten voor komend seizoen zijn allesbehalve rooskleurig, zo schrijft Omroep Gelderland. De aandeelhouders en grote sponsoren zijn bezorgd en dringen aan op forse bezuinigingen.

Het nieuws over de alarmerende cijfers wordt donderdagavond onder meer openbaar gemaakt aan de supportersvereniging van de club. Ook andere geledingen worden dan op de hoogte gebracht, zo is de verwachting. De fans krijgen te horen dat de loonkosten (selectie en kantoorpersoneel) over het seizoen 2021-2022 bijna een miljoen euro hoger waren dan was begroot. Ook de uitgaven aan velden en gebouwen van trainingscomplex De Bezelhorst zijn hoger uitgevallen dan verwacht.

Het tekort wordt nog enigszins dragelijk gemaakt door de inkomsten. De Achterhoekse club wordt gesteund door meer dan 400 trouwe sponsoren. Nooit eerder lag het aantal leden van de Business club zo hoog als nu. Ook de supporterskantine zit na afloop van wedstrijden bomvol.

© Foto: RTV Ideaal