De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart is dankbaar voor alle steun die hij heeft ontvangen nadat bekend werd dat hij lijdt aan het Guillain-Barré syndroom. Omdat hij lijdt aan een zeldzame variant is er niks te zeggen over een eventuele terugkeer, Richard Roelofsen is voorlopig eindverantwoordelijk.

Poldervaart ligt sinds vorige week maandag in het ziekenhuis, waarna diverse onderzoeken volgden. Ondertussen werd hij bedolven onder de steunbetuigingen. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om een ieder hartelijk te bedanken voor de vele kaarten, bloemen en cadeaus die ik heb mogen ontvangen”, laat trainer Poldervaart weten. “Dit geeft mij heel veel energie om deze aandoening te overwinnen. Daarnaast heb ik bezoek gekregen van allerlei mensen die de moeite hebben genomen om mij op te zoeken. Enorme dank voor alle steun die ik heb mogen ontvangen!”

De trainer wordt voorlopig niet terug verwacht op de club. Zijn taken worden overgenomen door de overige stafleden, terwijl Richard Roelofsen de eindverantwoordelijke is. “Adrie wordt daarbij informeel geïnformeerd over de gang van zaken indien nodig”, laat de Doetinchemse voetbalclub weten.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)