De Graafschap heeft vrijdagavond een onnodige nederlaag geleden tegen Jong PSV. Op De Herdgang verspeelden de Superboeren een voorsprong en werd het 2-1.

De wedstrijd ging het eerste kwartier gelijk op. Daarna kwamen de Doetinchemmers via enkele schoten van afstand toe aan aanvallen. In de 26ste minuut werd Philip Brittijn diep gestuurd en kon hij met een lage voorzet Basar Önal in stelling brengen. De aanvaller schoot de openingstreffer tegen de touwen. Na het doelpunt leken de bezoekers de wedstrijd onder controle te hebben. Na een halfuur verliet Joey Valencia in tranen geblesseerd het veld en werd vervangen door Mees Kaandorp. Voor rust werd er van beide kanten weinig meer gecreëerd.

Na de rust schoten de Superboeren uit de startblokken. Met een paar mogelijkheden waren de bezoekers dichtbij de 0-2, maar die viel uiteindelijk niet. Tien minuten in de tweede helft was het de thuisploeg die op gelijke hoogte kwam via August Priske. Op jacht naar de gelijkmaker werd De Graafschap slordig in balbezit. Een kwartier voor tijd schoot invaller Elie Raterink nog hard op de paal, maar in de 86ste minuut was het de thuisploeg die wederom via Priske het net wist te vinden: 2-1.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)