Op een natte Bezelhorst heeft De Graafschap vrijdagmiddag een besloten oefenduel met FC Emmen gewonnen. De competitiegenoot uit Drenthe werd bij de rentree van Ralf Seuntjens met 4-1 verslagen.

De wedstrijd werd gespeeld in twee helften van een uur. De Graafschap kwam in de vijfde minuut op voorsprong via vleugelaanvaller Basar Önal. De tweede treffer kwam in de vijftigste minuut via de Sloveen David Flakus Bosilj, wat ook de ruststand was. Na de onderbreking maakte Ralf Seuntjens zijn rentree bij de ploeg van trainer Jan Vreman, waar ook de rest van de basisopstelling werd gewisseld.

Na de rust liep De Graafschap uit naar een 4-0 voorsprong door twee doelpunten van Tristan van Gilst. De Drentse eer werd gered door Ben Scholte, die in de 105e minuut de 4-1 op het bord zetten. Bij de Doetinchemmers vielen tijdens het duel Alexander Büttner en Simon Colyn uit met blessures. Over de ernst hiervan is nog niks bekend.