De Graafschap heeft zaterdag de vierde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Het Duitse 1. FC Bocholt werd met 5-1 verslagen.

Op Sportpark Zuid in Aalten werd het al snel 1-0 voor de Superboeren. Een uitstekende voorzet van Devin Haen kwam terecht bij Anis Yadir, die vervolgens met een fraaie bal achter zijn standbeen doel trof. Het Duitse 1. FC Bocholt, dat uitkomt in de Regionalliga West, kreeg in de tiende minuut een eerste kansje op de gelijkmaker.

Na rust wijzigde trainer Jan Vreman zijn ploeg op een paar posities en stonden onder meer Jan Lammers en Lion Kaak binnen de lijnen. Nadat er lange tijd door beide ploegen geen kansen gecreëerd werden, maakten nog eens zeven andere spelers hun opwachting. Ezra van der Heiden gaf de bal in de 82e minuut goed voor op Stan Wevers, maar zijn inzet eindigde een meter of twee naast de goal van FC Bocholt.

Blnd Hassen had ook een doelpunt kunnen maken, maar mikte net naast. Aan de andere kant krulde Mergim Fejzullahu de bal net naast. Het slotakkoord was voor Hassan, die van net buiten de zestien met een geplaatst schot probeerde te scoren, maar zijn inzet voorlangs zag gaan.

© Foto: De Graafschap Media