De bouw van de nieuwe accommodatie van onder meer voetbalclub Keijenburgse Boys in Keijenborg loopt opnieuw vertraging op. Omdat de bouwkosten met een kwart zijn gestegen, moet er eerst aanvullend geld worden gevraagd aan de gemeenteraad van Bronckhorst.

Volgens de gemeente zijn de bouwkosten voor het project met een kwart toegenomen. Het totale kostenplaatje waarmee is ingestemd bedroeg 4,2 miljoen euro, waarbij Bronckhorst 1,4 miljoen euro zou investeren. Vermoedelijk buigt de gemeenteraad zich in september over de aanvullende financiering. Na de hernieuwde goedkeuring van de Bronckhorster gemeenteraad zou de bouw in oktober van dit jaar kunnen starten.

Het is een hard gelag voor de betrokkenen, die hoopten het complex voor het einde van 2022 al te openen. Na juridische trajecten met tegenstanders, is dit een nieuwe tegenvaller voor de toekomstige gebruikers. Naast Keijenburgse Boys, verhuist ook de lokale tennisvereniging Keislag naar het nieuwe complex. De accommodatie wordt gerealiseerd op het bestaande terrein van de voetbalclub.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Dorpsraad Keijenborg