© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De Heavensride is een inspirerende fietstocht die niet alleen de fysieke grenzen van de deelnemers op de proef stelt, maar ook een diepere betekenis heeft in het herdenken van dierbaren die zijn overleden. Met routes die variëren van 200 tot 400 kilometer, biedt het evenement een uitdagende ervaring voor zowel de ervaren fietser als de enthousiaste beginner. De tocht van 2024, die vrijdagmorgen vroeg startte met meer dan 185 deelnemers, werd ingeluid door Mariëlle Klein Brinke, ondersteund door het bestuur van Heavensride. De route van 200 kilometer leidde de deelnemers naar Bad Bentheim, terwijl de 400 kilometer een extra lus naar Lunteren toevoegde, waardoor de rijders een gevarieerd landschap konden ervaren.

Heavensride is meer dan een sportevenement; het is een gemeenschap van fietsliefhebbers die samen komen om het leven te vieren en tegelijkertijd degenen te herdenken die ze hebben verloren. Deze gedeelde ervaring versterkt het besef dat het belangrijk is om in het heden te leven en te genieten, en om de herinneringen aan geliefden te koesteren. Het is een krachtige herinnering dat, ondanks persoonlijke verliezen, het leven doorgaat en dat we samen sterker zijn.

De opbrengst van Heavensride 2024 zal worden gedoneerd aan Hospice Zutphen en Stichting Ambulance Wens Oost, twee organisaties die zich inzetten voor het bieden van zorg en vervulling van laatste wensen voor mensen in hun laatste levensfase. De Heavensride is een tocht van hoop, gemeenschap en de viering van het leven, die eens in de 2 jaar weer fietsers en supporters samenbrengt voor een onvergetelijke ervaring.

Meer foto’s in ons fotoboek