Op 1 maart 2023 neemt directeur Juliëtte Hofman na 13 jaar afscheid van DRU Industriepark. In 2010 trad ze aan als directeur van de DRU Cultuurfabriek, vlak na de opening van het eerste gerestaureerde rijksmonument op het park.

Vanaf 2019 werd ze directeur van de fusieorganisatie DRU Industriepark. Mede door haar inzet ontwikkelde het vervallen fabrieksterrein in Ulft zich in 13 jaar tijd tot een broedplaats voor cultuur en innovatie, een bruisende eventlocatie, een toeristische hotspot in de Achterhoek en een landelijk voorbeeld van succesvol herbestemd industrieel erfgoed. In 2022 ontving het DRU Industriepark de NRP Gulden Feniks, de prestigieuze nationale prijs voor gebiedstransformatie.

“Juliëtte heeft zich dertien jaar lang onaflaatbaar ingezet voor de DRU. In een inspirerende samenwerking met en gesteund door een fantastisch team aan collega’s en vrijwilligers heeft ze een icoon toegevoegd aan het Achterhoekse landschap. Het bestuur betreurt het dat haar kennis en kunde gemist moet worden in de huidige fase van doorontwikkeling van het DRU Industriepark. Bovenal zijn wij haar dankbaar voor haar passie en haar inzet”, aldus het bestuur van DRU Industriepark.

Juliëtte Hofman start per 1 maart 2023 als sectordirecteur dienstverlening bij het Graafschap College in Doetinchem. Het bestuur zal de komende tijd op zoek gaan naar een opvolger.

© Foto: Henk van Raaij