Een attractiepark als uithangbord voor Groenlo. ‘Bommelwereld’ moet een eyecatcher worden op de N18 dat jaarlijkse vele duizenden bezoekers naar het vestingstadje trekt. Het college van Oost Gelre denkt dan ook mee met initiatiefnemer Edwin Bomers, ondanks een negatief advies van de welstandcommissie.

“Bommelwereld moét 1 oktober 2024 open zijn, zo hebben wij van Edwin Bomers begrepen”, zegt wethouder Jos Hoenderboom van Oost Gelre tegen Omroep Gelderland. Er wordt daarom maatwerk toegepast door de gemeente, dat de bouwaanvraag in tweeën knipt. “Er is bij Bomers geen enkele onwil, maar zonder voortgang komt hij in de problemen”, aldus Hoenderboom.

De eigenaar van Marveld Recreatie wil bij zijn vakantiepark en hotel een overdekt attractiepark realiseren rond de stripfiguren Olivier B. Bommel en Tom Poes van auteur Marten Toonder. De bouwvergunning voor kasteel en attractiehal, een complex van zo’n 10.000 vierkante meter, is niet in het geding. De welstandcommissie wil vooral meer inzicht in de inpassing van de accommodatie in een groene omgeving en de aan- en afvoerwegen.

© Foto: Marveld/Van der Heijden Architecten