Het programma is rond, de podia zijn geregeld en de artiesten staan te popelen. Het programmaboekje is onderweg en de festivalposters zijn verspreid. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november zijn er in het centrum van Doesburg 24 gratis concerten en films op 13 locaties. Bij vorige edities werd het festival al diverser in soorten en stijlen muziek. Met de editie van 2021 is ook de verjonging ingezet, met artiesten en bands als Caroline Rutten & Dirk Overbeek en, vers van het conservatorium, het Triton Kwintet.

Met de gemeente Doesburg zijn afspraken gemaakt over coronamaatregelen. Met drie dagen lang muziek en publiek op meerdere plaatsen in de stad was dat wel even een puzzel. De oplossing is een unieke dagstempel die met speciale inkt wordt gezet. Elke locatie heeft zo’n stempel. Bezoekers worden ‘gestempeld’ na een coronacheck en kunnen met de stempel diezelfde dag zonder extra QR-check op alle locaties terecht.

Behalve gratis jazzconcerten zijn er deze keer enkele extra’s. In het weekeinde van Doesburg Jazz moet iedereen er aan geloven, want de organisatie wil overal jazz horen. De Doesburgse stadsbeiaardier Frans Haagen werkt daar graag aan mee. Hij speelt op zondag 7 november vanaf 14.00 uur in samenwerking met Stichting het Carillon een uur lang jazz standards op het stadscarillon.

Foto: Frederieke Aaij