De gemeente Bronckhorst zet vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in de gemeente in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kon iedereen personen of groepen aanmelden die deze titel dit jaar verdienen.

‘De commissie had weer een moeilijke taak om uit alle enorm actieve en bijzondere vrijwilligers(groepen) een drietal te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2022. Elk van de voorgedragen vrijwilligers verdient eigenlijk een prijs’, aldus wethouder Evert Blaauw van welzijn. De drie genomineerden zijn Wim Gudde uit Vorden/Kranenburg, Lammert Blikman uit Zelhem en Klusgroep SV uit Halle. De ‘Vrijwilliger van het jaar 2022’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. De andere twee genomineerden krijgen een geldbedrag van 100 euro.

Wie de titel ‘vrijwilliger van 2022’ krijgt, wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2023 in het gemeentehuis aan de Elderinkweg in Hengelo. Een commissie beoordeelde de aanmeldingen en selecteerde de drie genomineerden. Daarbij is onder andere gekeken naar de tijdsperiode dat het vrijwilligerswerk is verricht, de verscheidenheid en de omvang van het vrijwilligerswerk. Met de verkiezing laat de gemeente Bronckhorst zijn waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle Bronckhorster vrijwilligers.

© Foto: RTV Ideaal (archief)