Hanneke Evink heeft onlangs met burgemeester Sebastiaan van ’t Erve vanaf De Borkel een duofiets getest. Na een korte uitleg ‘vlogen’ ze door de Hoofdstraat in Gorssel.

De burgemeester van Lochem ervaarde zelf op de duofiets het belang van bewegen. “Het belang van bewegen door ouderen is groot! Er zijn meer vrijwilligers nodig die willen duofietsen. Dus heeft u tijd? Meld u zeker aan, het is dankbaar en leuk,” aldus burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Als vrijwilliger ga je samen met bewoners van Sernsire – De Borkel samen op pad met de duofiets. De fietsmaatjes vinden het fijn om de wind te voelen, de natuur te ervaren, hun oude huis te zien, onderweg een praatje te maken of samen te zingen. Het maakt ze blij en daar wordt een fietsvrijwilliger ook blij van.

Er wordt gezocht naar fietsvrijwilligers. Ook kunnen bewoners uit de gemeente Lochem de duofiets voor vijf euro een ochtend of middag huren. Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kan een mail gestuurd worden naar welkom@hanneke-evink.nl.

© Foto: Rick de Visser- Foticoon