In Bronckhorst zijn vijf Toeristische Overstap Punten (TOP’s). Deze zijn vorige week vernieuwd. Burgemeester Marianne Besselink is portefeuillehouder recreatie en toerisme en nam meteen een kijkje.

Burgemeester Marianne Besselink is enthousiast. “Met de upgrade van de TOP’s krijgen gasten, maar ook inwoners, die er komen veel betere en passende informatie waarmee we ze inspireren en verleiden om eropuit te gaan in onze prachtige omgeving. Mooi hoe het toeristische netwerk hiermee samenwerkt aan het moderniseren en verbeteren van de gastvrijheidsbeleving,” aldus burgemeester Marianne Besselink. De restyle en upgrade van de TOP’s is onderdeel van een grootschalig project. Alle bestaande Achterhoekse TOP’s worden op dezelfde manier gemoderniseerd en toekomstbestendig gemaakt. De vernieuwde TOP’s bestaan uit een, op de locatie afgestemd, cortenstalen of RVS-scherm met digitaal scherm. De digitale schermen komen binnenkort. Verder bestaan de TOP’s uit de bekende en blijvende 4 meter hoge gazen kegel met stenen en een informatiepaneel.

De Toeristische Overstappunten vormen een belangrijk onderdeel van de toeristische route- infrastructuur in de Achterhoek. Ze zijn het startpunt voor gemarkeerde toeristische routes in de directe omgeving. Dat zijn wandel- en fietsroutes, maar kunnen ook andere routes zijn, zoals ruiter- of skeelerroutes. De TOP’s worden beheerd door het routebureau van Achterhoek Toerisme. In totaal zijn er meer dan 30 TOP-locaties in de Achterhoek. In Bronckhorst staan de TOP’s in Hengelo op de Bleekstraat, in Zelhem op het Stationsplein, in stadje Bronkhorst aan de Onderstraat, in Vorden op De Bleek en in Laag-Keppel aan de Oude IJssel vlak bij de molen.

© Foto: Gemeente Bronckhorst