Vrijdag was de officiële opening van Hof van Heden, een unieke dagbestedingslocatie met een rijke historie. De voormalige kerk, met zorgvuldig behouden historische elementen, heeft een transformatie ondergaan tot een moderne dagbestedingsplek. Deze karakteristieke locatie is de nieuwe werkplek van drie dagbestedingsgroepen van Elver: Paradizo, Dierengroep en Stal & Zo.

Wethouder Moors opende de middag. Hij vertelde over de rijke geschiedenis van de kerk en het dorp Nieuw-Wehl. Bestuurder Irma Harmelink nam het stokje over en vertelde meer over de dagbestedingsgroepen en de toekomst. Vervolgens plantten de Vrienden van Elver symbolisch een boom die staat voor groei in de toekomst.

Achterwehl was in 1900 een buurtschap van het dorp Wehl. Wat betreft de kerk waren de bewoners aangewezen op de voorzieningen in Wehl. Vanwege de slechte zandpaden was er sterke behoefte aan een eigen kerk in Achterwehl. Daarom werd in mei 1924 machtiging verleend voor het bouwen van een kerk en pastorie. De kerk was een belangrijk onderdeel van de gemeenschap, dat door de jaren heen vele veranderingen heeft gezien. Nu, bijna een eeuw later, wordt het nieuw leven ingeblazen als Hof van Heden.

© Foto: Elver