© Foto: Omroep Gelderland

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en wethouder Ria Lelyveld van Lochem hebben omringende bedrijven bij de plek van het dodelijke hijsongeluk van vorige week bedankt voor hun zorgzaamheid meteen na het brugongeluk. Dat deden zij woensdag tijdens een bezoekronde langs meerdere bedrijven daar.

“We merken dat ook bij deze bedrijven de schrik er nog flink in zit. We hebben ze voor hun ‘goede naoberschap’ bedankt”, zegt de burgemeester tegen Omroep Gelderland, een week na het ongeluk waarbij een enorm brugdeel uit kabels viel. “Metaalbewerkingsbedrijf WILA heeft bijvoorbeeld direct de deuren open gesteld. Dáár zijn de bouwvakkers als eerste opgevangen. Daar konden we ze koffie geven en in gesprek gaan, om te proberen de schrik bespreekpaar te maken”, zegt Van ’t Erve. Ook bij andere bedrijven gingen de burgemeester en wethouder langs, want ook daar hebben ze het zien gebeuren. “Ernaast ligt ook Friesland Campina waar niet zo lang geleden nog een grote brand was. Dus medewerkers daar schrokken natuurlijk enorm toen opeens weer al die zwaailichten en sirenes langskwamen. Het is nu echt nog steeds tijd om de schrik en het verdriet te verwerken. Andere vragen zijn voor later.”

Op de bouwplaats heerst intussen een week na het fatale ongeluk een roerloze stilte die dat lijkt te onderstrepen, zag verslaggever Vera Moison. De brugdelen die uit kabels zijn gevallen liggen nog zoals ze lagen op dezelfde plek. Er is één kraan weg, maar wat er verder nieuw is, zijn verse bloemen en kaartjes ter nagedachtenis aan de twee dodelijke slachtoffers. Bouw het betrokken bouwbedrijf BAM Infra Nederland hing de vlag woensdag halfstok.