© Foto: Sjors Massar Fotografie

Op zaterdag 23 maart vindt de 22e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Dit is de grootste jaarlijkse voorjaarsschoonmaak waarbij straten, pleinen en parkjes worden ontzien van zwerfafval. Heel Gelderland wordt opgeroepen om op deze dag de handen uit de mouwen te steken door met elkaar zwerfafval op te ruimen. Want uiteindelijk schuilt er in iedereen een ‘Supporter van Schoon’.

Iedere deelnemer wordt gevraagd om via de website van Supporter van Schoon op de ‘ja, ik doe mee’-button te klikken. Vervolgens kunnen deelnemers een actie aanmaken op de schoonkaart zodat ook anderen kunnen aanhaken. Bij het vinden van plastic flesjes en blikjes met statiegeld wordt gevraagd deze in te leveren bij een inleverpunt voor statiegeld. De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact (voorheen Nederland Schoon).

In heel Nederland wordt tijdens de Landelijke Opschoondag samengewerkt door jong én oud en iedereen doet mee: buren, bedrijven, scholen, verenigingen en gemeenten. In minder dan een dagdeel maken deelnemers al een groot verschil. Door het samen met buren, familie, clubgenoten en vrienden te doen, is het ook nog eens een gezellige en actieve tijd samen. Vorige editie staken zo’n 50.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen.