Vrijdag 17 maart was de eerste editie van BuitenSoos Live, een podium waar opkomende, talentvolle artiesten uit de regio zich kunnen laten horen. Olaf Putker & the Scenic Sound, Queens Pleasure en Tricklebolt trapten deze eerste editie af en zorgden voor een avond om nooit te vergeten. Ook voor het publiek uit Zutphen en omstreken was het duidelijk: Zutphen is een poppodium rijker en klaar voor de toekomst.

Vrijdagmiddag waren de voorbereidingen nog druk bezig. Tussen de soundchecks door werden er nog snel shirtjes bedrukt met ‘BuitenSoos Live’ erop om deze eerste editie echt helemaal af te maken. Het was nog spannend, want de tickets waren in de voorverkoop gratis dus dan is het afwachten hoeveel bezoekers daadwerkelijk komen. Maar die spanning bleek niet nodig, want toen Olaf Putker & the Scenic Sound rond 20.30 uur de avond aftrapten stond de zaal al vol met muziekliefhebbers die klaar waren voor een avond vol op en top live-muziek.

Het was een spetterende muzikale avond zoals het in een poppodium hoort te gaan. Steengoede bands, het bier vloeide, er werd gedanst, voor het podium was er een moshpit gaande en bovenal werd er volop genoten. Het was duidelijk: Zutphen was toe aan een poppodium waar mensen van live-muziek kunnen genieten en volledig in op kunnen gaan.

© Foto: Jorrit van de Kolk – JorPics