Inwoners van de gemeente Aalten met een laag inkomen ontvangen 800 euro energietoeslag, ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen. Bij de eerste ca. 250 inwoners wordt het bedrag rond 1 april naar hun rekening overgemaakt.

De overheid heeft op 15 maart bekend gemaakt dat er een energietoeslag van maximaal 800 euro uitgekeerd mag worden. De precieze invulling (verdeling) en uitkering wordt aan de gemeenten overgelaten. Gemeente Aalten heeft besloten dat inwoners met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimum een eenmalige energietoeslag van 800 euro per huishouden kunnen ontvangen. Laborijn zorgt voor de uitbetaling van de energietoeslag.

Inwoners die een bijstandsuitkering van Laborijn ontvangen, hoeven niets te doen. De energietoeslag wordt automatisch aan hen toegekend en overgemaakt. Andere inwoners met een laag inkomen (tot 120 procent van de bijstandsnorm) kunnen tot 30 juni 2022 de energietoeslag aanvragen bij Laborijn. Hiervoor is een eenvoudig aanvraagformulier beschikbaar via www.laborijn.nl/energietoeslag-2022

Foto: RTV Ideaal