Oude IJsselstreek heeft een nieuwe gemeentesecretaris. Dinsdag 29 maart heeft het College van Ron Frerix per 1 juni 2022 benoemd als gemeentesecretaris/ algemeen directeur. Hij volgt daarmee Marijke Verstappen op, die per 1 maart 2022 ontslag heeft genomen.

Ron Frerix is sinds 2018 directeur/ loco secretaris bij de gemeente Almelo. Daarvoor was hij ruim 10 jaar directeur/loco secretaris bij de gemeente Doetinchem. Voordat hij loco-secretaris werd, werkte hij enkele jaren als concerndirecteur Financieel Economische zaken bij het ministerie van VROM. Hij is 55 jaar en woont in ‘s Heerenberg.

De gemeente zocht een energieke en creatieve secretaris die ontwikkelingen in gang zet én borgt. Met Ron Frerix is deze gemeentesecretaris gevonden. Burgemeester Otwin van Dijk is blij met de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris. “Ron Frerix is een stevige gemeentesecretaris die past bij de eigenzinnige gemeente Oude IJsselstreek. Hij gaat graag de uitdaging aan om ons verder te helpen in de doorontwikkeling. En zal ook zorgen voor borging van deze ontwikkelingen” aldus de burgemeester.

Foto: Gemeente Oude IJsselstreek