© Foto: RTV Ideaal

De gemeente Bronckhorst heeft een mooie ruimte in de aanbieding voor inwoners uit de gemeente Bronckhorst die een mogelijkheid zoeken om kunstwerken te presenteren aan een breed publiek. De gemeente biedt in 2024 vier kunstenaars de gelegenheid om drie maanden hun werk te exposeren in de vergadervleugel van het gemeentehuis. Hier is ruimte voor ongeveer tien (hangende) werken. De expositieruimte is een openbaar deel van het gebouw, waar veel gasten van de gemeente over de vloer komen.

Geïnteresseerden kunnen zich, voor 28 oktober, aanmelden bij de gemeente. De kunstcommissie van de gemeente beoordeelt en beslist daarna of het werk geschikt is voor de expositie. De expositie duurt maximaal drie maanden en is gratis. Het werk wordt alleen getoond, actieve verkoop is niet mogelijk, ook moet het werk verzekerd zijn tijdens de expositie. De gemeente promoot de expositie via de verschillende communicatiekanalen van de gemeente. “Inwoners kunnen met diverse kunstuitingen kennismaken. De exposities vormen zo een leuke manier om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen in de gemeente.” Laat de gemeente Bronckhorst weten.

geïnteresseerden die graag willen exposeren, kunnen de complete aanvraag voor 28 oktober indienen via bronckhorst.nl/kunstexpositie. De uitgekozen kunstenaars krijgen vóór 1 december bericht. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Bronckhorst.

Foto: Radio Ideaal (archief)