Provincie Gelderland voert van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 28 oktober 2022 werkzaamheden uit op de provinciale weg (N345) tussen Brummen en De Hoven/ Zutphen. Dat is nodig om de turborotonde Kanonsdijk aan te sluiten op de Wapsumsestraat. Deze rotonde maakt straks deel uit van de nieuwe rondweg N345 De Hoven/ Zutphen. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1, N348 en N345. Fietsers worden omgeleid via de Baankstraat.

De provincie werkte de afgelopen 8 maanden aan de bouw van een turborotonde op de Kanonsdijk bij De Hoven. Deze rotonde is bijna klaar, evenals het daaronder gelegen fietspad. Nu wordt deze rotonde aangesloten op de Wapsumsestraat N345. Tijdens de werkzaamheden is de Wapsumsestraat (N345) tussen Brummen en Zutphen afgesloten voor al het verkeer, vanaf de aansluiting met de Cortenoeverseweg tot en met de nieuwe aansluiting De Teuge. Doorgaand verkeer moet rekening houden met flinke omleidingsroutes. Dat komt omdat bij het omleiden van het verkeer gebruik wordt gemaakt van wegen, die geschikt moeten zijn voor de grotere verkeersstromen voor doorgaand verkeer. De omleidingsroutes zijn besproken en afgestemd met de gemeenten.

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn, maar hinder is niet te vermijden. “We roepen weggebruikers om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.” Aldus de provincie Gelderland. Met de nieuwe rondweg verbetert de doorstroming van het doorgaande verkeer, de regionale bereikbaarheid en ook de leefbaarheid in De Hoven. Naar verwachting is de rondweg in december 2022 open voor verkeer.