Op dinsdagmiddag 4 oktober, in de week van de opvoeding, wordt het nieuwe Ouder en Kind café ‘de Huiskamer’ in de Grote Garve in Lochem geopend. Tussen 15:30 en 17:00 uur zijn belangstellenden welkom om een kijkje te nemen in ‘de Huiskamer’. Ouder en Kind café ‘de Huiskamer’ is een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen.

Het is een nieuw initiatief in Lochem en is ontstaan uit een samenwerking tussen Esther Bakker en Sandra Boogert. Esther is vanuit de gemeente aangesloten. “Opladers is een initiatief van de gemeente Lochem dat ouders en hun netwerk stimuleert naar elkaar om te zien, onderling te praten over opvoeden en opgroeien en samen dingen te organiseren en ondernemen. Dit initiatief sluit hier naadloos bij aan.” Sandra coördineert de activiteiten en is in de komende maand ook bezig met de uitvoering daarvan. “Als juf breng ik vaak ouders bij elkaar die tegen dingen aan lopen. In het Ouder en Kind café gebeurt dat spontaan.” Vertelt Sandra. “In de toekomst is het de bedoeling dat ouders zelf ook workshops gaan geven of ideeën aan gaan dragen.”

In principe zijn alle activiteiten gratis. Een enkele keer zal er een onkostenvergoeding gevraagd worden. ‘De Huiskamer’ heeft vooral het doel om ouders met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt door het geven van workshops, voorleesochtenden en creatieve dingen die ouders later thuis ook met de kinderen kunnen doen. Tussendoor is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen bij het opvoeden. Er staan al verschillende activiteiten, op 4, 11 en 18 oktober op het programma. Opgeven is soms nodig, maar vaak kunnen geïnteresseerden gewoon binnen komen lopen. Meer informatie is te vinden op de website www.huiskamerlochem.nl.

Foto: Ouder en Kind café ‘de Huiskamer’