Vanaf 3 april kunnen mensen in Lochem weer dagelijks reserveren voor een ritje met de riksja. Dit initiatief is speciaal bedacht voor mensen die minder of niet meer mobiel zijn. Een ervaren piloot (bestuurder) haalt mensen op met de riksja in de kern van Lochem voor een fietstocht. Aan mensen die een ritje willen maken wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Vanaf 3 april tot ongeveer eind september kunnen mensen dagelijks reserveren voor een ritje met de riksja. In principe is het voor mensen die zelf niet meer mobiel zijn. Bij uitzonderingen wordt de riksja ook gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Een ervaren piloot (bestuurder) haalt mensen op met de riksja in de kern van Lochem en zorgt voor een mooie en veilige fietstocht. De piloten hebben allen een speciale opleiding hiervoor gevolgd. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de passagiers. Een rit kan gepland worden op een ochtend, middag of (vroege) avond. Aanmelden voor een ritje, het project steunen, of meer informatie krijgen is mogelijk door een mail te sturen naar riksja@stadshuuslochem.nl.

Het idee is gekomen van Dick ten Broeke, van bakkerij ten Broeke in Lochem. Hij wilde wat regelen voor een bekende die niet mobiel was. Na onderzoek op internet kwam Dick een riksjaproject uit Denenmarken tegen. Hij kwam in contact met Wim Raanhuis die connecties heeft bij het Stadshuus Lochem. Na overleg met Stichting Welzijn Lochem en Stadshuus Lochem, die erg enthousiast waren, is uiteindelijk een offerte voor de Riksja aangevraagd. De riksja koste 9000 euro wat binnen 3 maand bij elkaar is gehaald middels sponsoren. De sponsoren zijn initiatiefnemer Dick ten Broeke, Rabobank, Fonds 1819, Goossens Tweewielers, Participatiefonds van de Gemeente Lochem, Motrac Industries Zutphen en Nijha B.V. Lochem.

© Foto: Stadshuus, Dick ten Broeke