Blije gezichten voor de projecten die een bijdrage hebben ontvangen. © Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Woensdagavond 15 mei was het dan eindelijk zover, na de formele start van de coöperatiekring Achterhoek-Twente in september 2023 heeft de organisatie een eerste deelnemersbijeenkomst georganiseerd bij Hof van Eckberge in Eibergen.. De zelfstandige coöperatiekring Achterhoek-Twente is opgericht om kansengelijkheid te stimuleren. De Rabobank, die betrokken was bij de oprichting van de coöperatiekring, kwam met een cheque van 25.000 euro. De penningmeester van de kring, Martijn, stelde zich voor en vertelde dat er op dit moment 31 schenkingen zijn met een waarde van 64.000 euro.

In de presentatie kwamen ook stichting Move, stichting onderwijsbegeleiding Twente en stichting Tas voor de toekomst aan het woord. Stichting Move presenteerde zich waar ze voor staan en waar ze de aanvraag van 10.000 euro voor willen inzetten, ze richten zich voor deze aanvraag op talentontwikkeling bij 10 tot 16 jarigen. Onderwijsbegeleiding Twente vroeg 4.000 euro voor 10-18 jarigen met hulp bij schoolse zaken maar ook financiële zaken en stabiele gezinssituatie. Tas voor de toekomst richt zich op kinderen van vluchtelingen en kinderen uit gezinnen onder de armoedegrens. Ze vroegen 6.000 euro om tegen kostprijs een schooltas met inhoud te geven aan kinderen voor aanvang van het schooljaar.

Aangezien er voldoende geld in kas zit van de coöperatiekring hebben alle aanvragers hun aangevraagde bijdrage ontvangen. De deelnemers van de coöperatiekring Achterhoek-Twente kunnen meedoen door een minimaal bedrag van 1.000 euro per jaar te schenken. Stichtingen of organisaties kunnen een aanvraag doen om zo een bedrag te ontvangen om kansengelijkheid te stimuleren.

Meer foto’s in ons fotoboek