Sinds 5 januari 2023 gelden er nieuwe regels voor het gebruik van de elektrische deelauto’s die LochemEnergie aanbiedt. Ook wordt de prijs anders berekent. Verder wijzigt LochemEnergie de naam ‘Elektrip’ in ‘Deelauto LochemEnergie’.

Het gebruik van deelauto’s in de gemeente Lochem neemt toe. Verdeeld over vijf dorpskernen zijn diverse merken en modellen beschikbaar. Bovendien groeit het wagenpark verder uit. Er is een Ford Mustang Mach E toegevoegd aan de collectie elektrische deelauto’s. Vanaf eind januari komt er ook een Volkswagen ID.3 ter beschikking. De elektrische deelauto’s van LochemEnergie kunnen via de deelauto-app op de mobiele telefoon gebruikt worden. Om gebruiker te kunnen worden, moet er een eenmalige procedure doorlopen worden die uit 7 stappen bestaat. Hieronder vallen onder andere een kennismaking met uitleg en het maken van een proefrit. Het nieuwe tarief wordt 2,50 euro per uur daar bovenop komt 25 cent per kilometer. Het tarief van 25 cent per kilometer is gekoppeld aan de elektriciteitsprijzen, in deze onrustige tijden rond energietarieven kunnen er prijswijzigingen plaatsvinden. De prijzen zijn inclusief stroom.

Elektrisch rijden betekent minder uitstoot van CO2. Dat is goed voor het klimaat. Rijden in een elektrische deelauto is nog beter, want gebruikers zijn vaak goedkoper uit én er zijn minder auto’s nodig als er samen gedeeld wordt. LochemEnergie stimuleert dit initiatief met laadpalen de overstap naar elektrisch rijden. Meer informatie hierover is te lezen op de website www.lochemenergie.nl.

© Foto: LochemEnergie