Het aantal (complexe) scheidingen in Bronckhorst is de afgelopen jaren fors gestegen. Vaak zoeken inwoners pas laat hulp, als de problemen rond een scheiding al flink zijn opgelopen. Om te voorkomen dat kinderen in de knel komen en de problemen in het gezin zich opstapelen, opent de gemeente het relatiepunt. Dat is de veilige plek waar inwoners over hun relatie of scheiding kunnen praten.

Samen met Humanitas zet de gemeente Bronckhorst in op het vroeg signaleren en voorkomen van complexe scheidingen. Het relatie- spreekuur gaat op 31 oktober van start. Inwoners kunnen vanaf 16 oktober online een afspraak maken. Het relatiepunt biedt onafhankelijke, betrouwbare informatie en advies voor inwoners die twijfelen over hun relatie, besloten hebben om te gaan scheiden of problemen ervaren in hun scheiding.

”Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die vooral op kinderen grote impact heeft. Met het relatiepunt kunnen we inwoners helpen om een scheiding te voorkomen of zo goed mogelijk te laten verlopen” aldus wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst. Ook ketenpartners uit bijvoorbeeld onderwijs, zorg en welzijn die werken met kinderen en gezinnen met relatie- of scheidingsproblemen in Bronckhorst kunnen bij het relatiepunt terecht voor advies en overleg.

© Foto: RTV Ideaal (archief)