Ieder jaar op 4 oktober is het tijd om je huisdier te verwennen tijdens dierendag. Ook in de Achterhoek maken de baasjes extra tijd voor hun dierlijke huisgenoot, dat merken ze bij dierenspeciaalzaak Molenkamp in Zelhem.

“Het is natuurlijk heel leuk dat de mensen hun dieren nu wat extra kunnen verwennen”, vertelt eigenaresse Gerrie Molenkamp. Marga Wisselink stapte de zaak in om voor het eerst een cadeautje te halen voor haar nog geen eenjarige puppy. Vanwege dierendag krijgt het jonge hondje wel wat extra aandacht en meer knuffels dan normaal. “Dit doen we normaal ook wel maar vandaag wil je er toch even wat extra voor doen”, zegt de Zelhemse Wisselink.

Hoewel de prijzen van dierenattributen flink zijn gestegen, net als andere producten, merken dierenzaken dat niet in de verkoopcijfers. Uit onderzoek van brancheorganisaties blijkt dat veel baasjes alsnog genoeg uitgeven om hun maatje in het zonnetje te zetten. “We merken dat bijvoorbeeld de prijs voor hondenvoer de laatste tijd is gestegen”, zegt Molenkamp over de inflatie. “Daarentegen hopen we dat het de komende tijd zal gaan zakken, maar dat kunnen wij natuurlijk ook niet voorspellen.”

Ondanks dat 4 oktober voor de dierenspeciaalzaken elk jaar een belangrijke dag is, vindt Molenkamp dat het elke dag dierendag moet zijn: “Je hoeft niet altijd een dure snack of een duur speeltje te doen. Een hond aandacht geven, lekker met hem wandelen en een extra aai over de kop is denk ik het allerbelangrijkste.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8