In Lochem wordt er binnenkort weer begonnen met het ontwerpen van de nieuwe gemeentegids. Ook wordt er een fotowedstrijd voor in de gemeentegids gehouden.

De gemeente Lochem krijgt, net als de vele andere gemeenten in de regio, telefoontjes en mailtjes dat ondernemers in de gemeente worden benaderd door een bedrijf dat zich ten onrechte doet voorkomen alsof zij de (digitale) gemeentegids, dan wel de gemeentegids van de gemeente Lochem verzorgen. De Uitgever van de gemeentegids Lochem is Akse Media uit Den Helder.

”Medewerkers van Akse Media kunnen u altijd de acquisitiebrief van de gemeente Lochem laten zien” legt de woordvoerder van de gemeente Lochem uit. ”In de acquisitiebrief bevestigt de gemeente Lochem dat zij hun activiteiten uitvoeren in opdracht van de gemeente Lochem. In het voorjaar gaat Akse Media weer op pad voor de nieuwe gemeentegids die in mei 2024 verschijnt. De adviseur van Akse Media neemt dan eerst telefonisch contact met u op en maakt vervolgens een persoonlijke afspraak” laat de gemeente Lochem weten.

Er wordt wel gevraagd extra alert te zijn wanneer er mails of telefoons van reclamebedrijven wordt ontvangen om een advertentie of vermelding in een (digitale) gids of magazine goed te keuren of te betalen. Bij Akse Media krijgen alle adverteerders na verschijning een (digitaal) bewijsexemplaar.

Eerder deze week bleek dat er veel gemeenten geen gemeentegids meer uitbrengen. Reclamebedrijven zouden ondernemers in veel gemeenten geld willen laten betalen voor een gids of blad wat helemaal niet van de gemeente is. Dit zijn dan eigen initiatieven en worden niet in samenwerking met een gemeente of overheidsinstelling gedaan.

© Foto: RTV Ideaal (archief)