Huishoudens in de gemeente Oude IJsselstreek met een laag besteedbaar inkomen kunnen in 2024, net als in 2023, gratis gebruikmaken van “Bespaarhulp aan huis”. Met Bespaarhulp aan Huis helpt de gemeente inwoners om het energieverbruik naar beneden te brengen en daarmee de energierekening. De aanpak loopt nu door tot eind 2024.

De ervaringen van het afgelopen jaar zijn positief en daarom gaat de gemeente Oude IJsselstreek het komende jaar door met het programma Bespaarhulp aan huis. Hierbij wordt er in de Achterhoek samengewerkt met meerdere gemeenten en het Energieloket Achterhoek. ”We kiezen bewust voor een intensieve en kwalitatieve aanpak om inwoners te ondersteunen in onze gemeente. Voor inwoners met een laag inkomen levert een hoge energierekening stress en mogelijk schulden op. Het afgelopen jaar hebben we ruim 125 huishoudens kunnen helpen met een bespaarhulp aan huis” aldus wethouder Janine Kock.

‘Bespaarhulp aan huis’ is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bij het programma ‘Bespaarhulp aan huis’ komt een bespaarcoach enkele keren op huisbezoek en gaat samen met de inwoners aan de slag. De bespaarcoach kijkt welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en geeft energie bespaartips. Daarnaast heeft de gemeente Oude IJsselstreek, net als de andere Achterhoekse gemeenten, in het najaar de energietoeslag van het Rijk uitgekeerd aan inwoners die daar recht op hebben.

© Foto: RTV Ideaal (archief)