Om de lokale kunst- en cultuurgemeenschap in Zutphen te ondersteunen introduceert Theater Hanzehof & Buitensociëteit een Theaterkit. Deze innovatieve stap, mede mogelijk gemaakt door de steun van gemeente Zutphen, heeft als doel om lokale kunst en theater toegankelijker en op meer plekken beschikbaar te maken voor een breder publiek.

”Wij zien het als onze taak om met onze kennis, kunde en middelen het lokale podiumaanbod te ondersteunen. Niet alleen binnen onze muren, maar ook daarbuiten. De kit helpt hierbij” aldus theaterdirecteur Mirjam Radstake. De Theaterkit bevat een uitgebreide reeks draagbare apparatuur om lokale gezelschappen en artiesten de tools te bieden die ze nodig hebben om hun ideeën, plannen en visies te verwezenlijken. Er kan gebruik worden gemaakt van 4 podiumdelen, 2 draadloze microfoons, 4 bedrade microfoons, 2 DI’s voor gitaren en andere instrumenten, een PA-systeem, een M32 mengtafel en een mini lichtcomputer voor het aansturen van ledparren.

Deze samenwerking tussen Theater Hanzehof & Buitensociëteit en gemeente Zutphen biedt lokale artiesten en culturele instellingen de kans om tegen een symbolisch laag bedrag van 125 euro gebruik te maken van hoogwaardige theaterfaciliteiten. Dit initiatief onderstreept het streven naar een bloeiende lokale kunstgemeenschap en het vergroten van de culturele betrokkenheid. “Kunst en cultuur zet je aan het denken, verrast je en is voor iedereen toegankelijk. Juist daarom is het belangrijk dat kunst en cultuur in de wijken en buurten overal beschikbaar is. De gemeente heeft daarom een Theaterkit mede mogelijk gemaakt, die voor iedereen te gebruiken is” aldus wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen.

© Foto: Theater Hanzehof & Buitensociëteit