Kerstmis staat weer voor de deur. Daarom vindt Geert Prein, eigenaar van het Land van Jan Klaassen, het de hoogste tijd om de theatervoorstelling van zijn vader Marius, ‘A Christmas Carol’, gebaseerd op de verhalen van de Engelse schrijver Charles Dickens, naar Jan Klaassen Dromenland te halen. ‘A Christmas Carol’ is het verhaal over meneer Scrooge, een rijke, gierige man die aan alles een hekel heeft.

“Zeker in deze tijd, is het verhaal nog steeds actueel. Wij hebben veel Scrooges in onze maatschappij rondlopen die ongelofelijk egoïstisch zijn”, zegt Prein, die ook eigenaar is van het Charles Dickens Museum. Hij zet al enige tijd het rondtrekkende poppentheater de ’trekwagen’ van zijn vader voort. Het theater bestaat inmiddels 73 jaar, reden voor een feestje. “Uit het rondtrekkende poppentheater van mijn vader, is het land van Jan Klaassen ontstaan”, aldus de eigenaar. “Hij was de initiatiefnemer van wat er hier allemaal gebouwd is.”

Prein haalt inspiratie uit de voorstellingen die hij op basisscholen geeft. “Waar je ook in gelooft, heb respect voor elkaar”, geeft de poppenspeler aan. “Kinderen zijn hier een goed voorbeeld van, het maakt bij hen niet uit of je geld hebt, of je geel of groen bent.” Naast dat de voorstelling amuserend bedoelt is, zit er ook een belangrijke boodschap achter. “Er is meer dan wat je in de media ziet, er is ook een hartje waar je aan moet denken.”

Ondanks dat het theater van zijn vader al enige tijd bestaat, wil Prein nog niet te veel over de toekomst van de ’trekwagen’ nadenken. “Ik wil eerst nog mooie voorstellingen maken en daarmee rondgaan, voor de rest heb ik nog geen dromen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8