Sinds kort heeft Doetinchem iets nieuws: een audiotour door de binnenstad. De tour is voor iedereen te lopen met zijn of haar eigen smartphone via de gratis izi.TRAVEL-app. Maker van de tour is Nico Leusink (26), geboren en getogen Doetinchemmer. Het hele project deed hij zelf: van routeplanning tot inspreken en van afmixen tot het ontwerpen van de flyer.

“De inspiratie kwam toen ik met mijn vriendin een weekendje weg was, en in het stadje waar wij waren vond ik via de VVV zo’n audiotour door het centrum. Mensen hebben tegen mij wel eens vaker gezegd dat ik echt een ‘radiostem’ heb, en toen ik erachter kwam dat het izi.TRAVEL-platform voor iedereen vrij toegankelijk was is het balletje gaan rollen,” aldus Leusink.

Startpunt van de audiotour is de VVV Doetinchem, en de tocht van 2,3 km duurt circa 1 uur. Onderweg kom je langs zowel historische hoogtepunten als moderne toevoegingen aan de stad, en de tour is voor iedereen gratis. Aan het eind is wel een mogelijkheid tot het doen van een vrijwillige donatie. De route is volledig buiten en in het openbaar.

Foto: Nico Leusink