Het 101 jaar oude restaurant De Gouden Karper in Hummelo mag zich vanaf nu Hofleverancier noemen. Honderden gasten kwamen maandagmiddag op de overhandiging door burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst af.

“We hadden bezoekers vanuit Aerdenhout (Noord-Holland) tot Zierikzee (Zeeland), het was echt heel bijzonder”, zegt de trotse mede-eigenaresse Elisabeth de van der Schueren-Remmelink een dag na de feestelijke uitreiking. Rond de vijfhonderd mensen kwamen gedurende de dag langs voor een felicitatie. Reden voor de overhandiging was de honderdste verjaardag van de Krent, zoals het restaurant in de volksmond wordt genoemd, in 2021. Vier generaties geleden begon Gerrit Jan Remmelink het restaurant, dat nu door Elizabeth en Rita de van der Schueren-Remmelink wordt geleid.

Binnenkort prijkt er als fysieke erkenning van de toekenning van Hofleverancier een schildje aan de muur. “Het is gewoon een prachtige toekenning en een kroon op het werk”, vindt Elisabeth De van der Schueren-Remmelink, die al maanden wist dat ze het predicaat binnen had. “Ik heb lang rond moeten lopen met het geheim, maar het was echt heel bijzonder. We mogen echt blij zijn met de vele gasten die uit den lande naar ons komen.”

Foto: Mieke van den Brink

Meer foto’s in ons fotoboek

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal