Vanaf 10 oktober vervangt de gemeente Lochem de openbare verlichting in Laren. Daar staan sterk verouderde lichtmasten. Er komen nu aluminium masten met nieuwe armaturen met ledverlichting.

In totaal gaat het over 54 masten en 109 armaturen. Streven is dat het werk eind 2022 klaar is. Er is een inloopbijeenkomst op maandag 10 oktober voor iedereen die er meer over wil weten. De inloopbijeenkomst is in Kulturhus ’t Kruispunt, aan de Verwoldseweg 1 in Laren, tussen 16.00 en 18.00 uur. Iedereen kan gewoon binnenlopen. De nieuwe led-armaturen geven minder lichthinder en zijn zo’n 30% energiezuiniger dan hun 25 jaar oude voorgangers. Verder is het armatuur minder storingsgevoelig. Daardoor is er minder uitval en dus ook minder onderhoud nodig. De nieuwe lichtmasten komen op dezelfde plaats als de oude masten te staan. Van Gelder voert het werk uit.

Het plaatsen van nieuwe armaturen en masten veroorzaakt geen tot weinig hinder. De gemeente Lochem vervangt de masten overdag en 1 op 1. woonhuizen, organisaties en bedrijven blijven gewoon bereikbaar. In de avonduren blijft de verlichting branden.

Foto Gemeente Lochem