Na jaren van voorbereiden, uitdenken, gesprekken voeren en tekenen is het eindelijk zover. De eerste fase van het omvangrijke herbouwproject van Elver in Nieuw-Wehl is maandagmorgen van start gegaan. Als eerste zette Hans Oldewarris, manager Behandelcentrum, samen met Ton van Groeningen ,bestuurder Centrum Tandzorg, de sloophamer in de muur waar volgend jaar een nieuw Centrum Tandzorg zijn deuren opent. Een uur later werd het startsein voor de verbouw van de Kerk gegeven. Daar zetten medewerkers Rob Balduk, begeleider Simonshof, en Lonneke Thus, begeleider Dierengroep, samen met deelnemers het eerste bouwhek voor de nieuwe dagbestedingslocatie. Ook die bouw moet halverwege 2023 gereed zijn.

De bouw van het volledige Masterplan duurt ongeveer 10 tot 15 jaar en is gebaseerd op een goed uitgedacht schuifplan. Dit schuifplan moet ervoor zorgen dat bewoners, deelnemers en medewerkers zo min mogelijk hoeven te verhuizen naar tijdelijke ruimtes. De verbouw van de Kerk is de eerste schakel in de verschillende fases die volgen. Bouwbedrijf Rots Bouw gaat in samenwerking met Wassink Installatie en Kanters Installatietechniek onder begeleiding van IAA architecten deze twee projecten realiseren.

Al langere tijd is Elver bezig met nieuw- en herbouw van ruim 80% van haar vastgoed. Naast het Masterplan in Nieuw-Wehl zijn er inmiddels al meerdere projecten afgerond of bijna gereed. Zo zijn er nieuwe woningen gebouwd aan de Holterweg in Doetinchem en is in het Centrum van Wehl ook een woongebouw gerealiseerd. Daarnaast is de tweede bouwfase in Arnhem-Noord al in een vergevorderd stadium.

Foto: Elver