© Foto: RTV Ideaal

Mantelzorgers konden de afgelopen jaren via de gemeente Bronckhorst bonnen kopen waarmee zij korting kregen op huishoudelijke hulp. Mensen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp konden via deze bonnen ook extra hulp inkopen. De aanbieders van huishoudelijke hulp lieten weten dat het, door de krapte op de arbeidsmarkt, steeds moeilijker wordt om de bonnen te verzilveren. Om te zorgen dat noodzakelijk hulp beschikbaar blijft, besloot het college van Bronckhorst te stoppen met de huidige werkwijze.

De ondersteuning voor mantelzorgers die huishoudelijke hulp nodig hebben, blijft bestaan. ”Wij willen overbelasting van mantelzorgers voorkomen. Mantelzorgers die huishoudelijke hulp nodig hebben, kunnen een Wmo-aanvraag doen en kunnen wanneer noodzakelijk een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning krijgen. Inwoners die al een indicatie voor huishoudelijke hulp hebben, kunnen geen extra huishoudelijke hulp meer inkopen” aldus de vertegenwoordiger van de gemeente Bronckhorst.

Sinds 1 april 2024 is de gemeente Bronckhorst gestopt met het uitgeven van de bonnen. De bonnen kunnen nog verzilverd worden tot 1 juli 2024.