© Foto: RTV Ideaal (archief)

Een 21-jarige man uit Varsseveld is veroordeeld tot tien maanden cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, zo bericht Omroep Gelderland. Hij botste ruim een jaar geleden met hoge snelheid op een boom aan de Smoddedijk in Westendorp. Twee tieners die bij hem in de auto zaten, kwamen daarbij om het leven.

Het fatale ongeluk gebeurde op 11 februari 2023. Op een plek waar hij niet harder mocht rijden dan 60 kilometer per uur en er nauwelijks verlichting naast de weg aanwezig was, miste de man – een beginnend bestuurder die nog geen twee jaar een rijbewijs had – rond 19.00 uur een bocht en botste hij op een boom. In de auto zaten, naast de toen 20-jarige bestuurder, nog drie jongeren. Een 17-jarig meisje uit Doetinchem overleed ter plekke. Enkele dagen later bezweek een tweede tiener, een jongen van 16 uit Aalten, aan zijn verwondingen. Een 17-jarige jongen uit Varsseveld raakte zwaargewond, net als de bestuurder zelf.

De rechtbank vindt dat de man die bewuste avond roekeloos rijgedrag vertoonde. De forensische opsporing berekende aan de hand van camerabeelden in het dossier dat de man enkele tientallen meters vóór het ongeluk minstens 118 kilometer per uur en maximaal 133 kilometer per uur moet hebben gereden.