© Foto: RTV Ideaal / Dean Schaap

Maandag verkondigde het inloophuis “de Stek” hun naam tijdens een feestelijke start. Het inloophuis de Stek gaat een ontmoetingsplek zijn voor mensen met mentale problemen en hun vrienden en familie. Deze ontmoetingsplaats heeft nu dus officieel een naam, logo en tijdelijke locatie.

Het hele gebouw van “BIC” is versierd met groen/oranje slingers en lampionnen gemaakt van papier. Ook liggen er kaartjes op sta tafels, op deze kaartjes verschillende plaatjes. Volgens één van de personen uit het “meedenk team” is het de bedoeling dat ieder een kaartje kiest die voor diegene antwoord geeft op de vraag “wat is een inloophuis voor jou?”.

In een presentatie wordt uitgelegd dat het inloophuis al vanaf oktober 2023 in ontwikkeling is. Wat begon bij presentaties, groeide verder naar een plan en een meedenk team, en kwam uiteindelijk tot bloei met een locatie, een logo en een naam: “de Stek”. Deze naam werd feestelijk onthuld. Op banners stond het logo met als tekst: “de Stek” en daaronder, “mentaal tot bloei komen”. Mentaal tot bloei komen is bewust gekozen omdat het inloophuis een focus legt op mentale problemen. Dus heeft u een plek nodig om te praten of lotgenoten te ontmoeten? Dan bent u de doelgroep.

Meer foto’s in ons fotoboek