De Internationale BBQ-wedstrijd van de Amerikaanse Steak Cookoff Association (SCA) keert op 15 april terug bij de Bronckhorster Brewing Company in Rha. In november 2022 werd de eerste editie van de internationale wedstrijd gehouden in de Achterhoek, tot grote tevredenheid van de organisatie.

“We zijn gastvrij ontvangen en de locatie is gewoon top”, aldus organisator Harald Poelstra. “Twee weken geleden kwamen we weer samen voor de evaluatie van vorige jaar. Dit was zonder de mensen van de brouwerij. Toen we hun benadereden waren ze gelijk enthousiast.” Net als bij de vorige editie is er dit jaar ook weer een markt met allerlei BBQ-bedrijven. Hoe de hele invulling van het weekend eruit gaat zien is nog niet bekend: “Het is nog heel vers en het een en ander moet nog duidelijk worden.”

Vorig jaar deden er elf teams mee en kwam de inschrijving nog wat langzaam opgang, dat is nu wel anders. “Het gaat veel sneller dan de vorige keer”, schets Poelstra. “De teams zien dat het nu weer in Rha is en kennen de locatie, dus zijn er nu snel bij.” Het terrein van de Bronckhorster viel bij de deelnemers erg in de smaak. “Ondanks de vele kilometers voor sommige deelnemers vond iedereen de locatie en organisatie top, vooral de lekkere biertjes vielen in de smaak.”

De wedstrijd bestaat uit meerdere onderdelen. Dit jaar is er ook een speciale ronde gekoppeld aan de locatie. “Er moet een BBQ-gerecht gemaakt worden met een Bronckhorster biertje”, legt de organisator uit. “Welke ze gebruiken maakt niet uit en het mag warm of koud zijn.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8